E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25285
Lasīšanai: 2 minūtes
2
4
2
4

Izlikšana no dzīvojamām telpām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. janvārī, 2022
Dāvids

Mūsu ģimenei pieder lauku īpašums (māja un vairāki hektāri zemes), un mājā jau daudzus gadus dzīvo cilvēki bez līguma un nemaksā īpašniekiem īri. Šie cilvēki uzskata sevi par īrniekiem: šis gan ir bez pamatojuma vai īpašnieku atļaujas. Kas īpašniekiem būtu jādara, lai varētu izlikt šos cilvēkus no mājas un paši varētu šo īpašumu atkal izmantot/paši tur dzīvot un to apsaimniekot?

A
atbild:
18. janvārī, 2022

Ja personas bez tiesiska pamata uzturas citas personas telpās, tad tās ir izliekamas tiesas ceļā bez citas dzīvesvietas ierādīšanas. Prasība ceļama Civilprocesa likuma 26. panta 1. daļā noteiktajā kārtībā (pēc atbildētāja deklarētās dzīvesvietas adreses).

Ja prasība tiek apmierināta, bet personas tiesas spriedumu labprātīgi nepilda, jums pēc labprātīgas sprieduma izpildes un pārsūdzēšanas termiņa notecēšanas ir jāvēršas tiesā ar lūgumu par izpildu raksta izdošanu (vienlaikus arī lūdzot izdot spriedumu ar atzīmi par tā stāšanos likumīgā spēkā).

Spriedums un izpildu raksts nododams piespiedu izpildei zvērinātam tiesu izpildītajam, kurš praktizē attiecīgajā teritorijā (pēc īpašuma adreses).

Turpmāko piespiedu izlikšanas procesu nodrošina zvērināts tiesu izpildītājs sadarbībā ar pašvaldības policiju.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas