E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25080
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Vai ir atļauts ar pneimatisko ieroci likvidēt virs īpašuma lidojošu dronu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. decembrī, 2021
Dāvis

Labdien. Ja virs mana privātīpašuma lido bezpilota lidaparāts, vai es esmu tiesīgs to notriekt, izmantojot mazas enerģijas pneimatisko ieroci (līdz 12 džouliem)?

A
atbild:
13. martā, 2022

Jums ir tiesības izmantot mazas enerģijas pneimatisko ieroci, ievērojot “Ieroču aprites likumā” noteikto. Minētais likums pieļauj iespēju izmantot to pašaizsardzībai, tomēr te var rasties jautājumi no krimināltiesību puses. Jo ir jāizvērtē tas, vai pašaizsardzība ir bijusi nepieciešama.

Ievērojiet, ka attiecībā uz bezpilota gaisa kuģu lidojumiem ir spēkā Ministru kabineta noteikumi Nr. 429 “Bezpilota gaisa kuģu lidojumu noteikumi” (turpmāk tekstā – MK noteikumi). Norādīto MK noteikumu 3. pantā ir noteikts tas, ka ”lidojumu pāri trešajām personām piederošam īpašumam veic ne zemāk kā 30 m augstumā no zemes vai ūdens virsmas un ne tuvāk kā 10 m no šķēršļa. Pēc iespējas izvairās lidot pāri cilvēkiem, transportlīdzekļiem, kas piedalās ceļu satiksmē, kā arī dzīvniekiem, ēkām un inženierbūvēm”.

Taču, ja minētie lidojumi jums tomēr traucē un sarunu ceļā problēmu atrisināt neizdodas, no civiltiesiskā viedokļa jums ir tiesības vērsties pašvaldības policijā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas