E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25018
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ar vienu līgumu var uzdāvināt vairākus īpašumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2021
Kristīne

Labdien! Vai, sagatavojot dāvinājuma līgumu, tajā var iekļaut divus nekustamos īpašumus? Vai arī par katru nekustamo īpašumu jāsagatavo savs dāvinājuma līgums?

A
atbild:
17. decembrī, 2021

Tiesību akti neparedz ierobežojumus dāvināmās mantas skaitam, kas iekļaujams vienā dāvinājuma līgumā (pat tieši pretēji: Civillikuma 1925. pants paredz, ka dāvinājums var būt arī visa dāvinātāja manta, ievērojot ierobežojumus attiecībā uz parādiem).

Līdz ar to vienā dāvinājuma līgumu var tikt iekļauti divi nekustamie īpašumi un nav nepieciešams par katru nekustamo īpašumu gatavot atsevišķu līgumu. Bet jāņem vērā, ka dāvinājuma līgumā jānorāda katra nekustamā īpašuma vērtība, kas nepieciešama valsts nodevu aprēķināšanai.

Papildus vēlos norādīt, ka šāda kārtība būtu rekomendējama, ja abi nekustamie īpašumi tiek dāvināti vienai personai – apdāvinātājam –, jo jāņem vērā: ja apdāvinātie ir vairāki, tad jebkādu grozījumu izdarīšanai konkrētajā dāvinājuma līgumā (piemēram, vienošanās par kļūdas labojumu par vienu no nekustamajiem īpašumiem), vienošanās būs jāslēdz ar visiem apdāvinātajiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas