E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25015
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: e-vide
1
1
1
1

Kā iesniegt gada ienākumu deklarāciju, ja neesi EDS lietotājs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2021
Vjačeslavs Pavlovs

Saņēmu no VID vēstuli par pārmaksāto IIN par 2020. gadu. Kā iesniegt deklarāciju, ja man nav lietotāja nr. un arī Smart ID?

A
atbild:
20. decembrī, 2021
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Ja cilvēkam nav iespējas pieslēgties VID elektroniskās deklarēšanas sistēmai (EDS), izmantojot kādu no vietnē www.latvija.lv piedāvātajām iespējām (internetbanka, eID vai eParaksts), tad gada ienākumu deklarāciju var iesniegt kādā no šiem veidiem:

  • pierakstoties uz VID klātienes apmeklējumu, zvanot pa tālruni 67120005 (uz vietas aizpildot un iesniedzot gada ienākumu deklarāciju papīra formātā);
  • aizpildot gada ienākumu deklarāciju papīra formātā (to var izdrukāt VID tīmekļvietnē) patstāvīgi un atsūtot VID pa pastu (Talejas iela 1, Rīga, LV-1978).

Ja tomēr cilvēks vēlas kļūt par EDS lietotāju, tad joprojām var saņemt VID piešķirtu lietotājvārdu un paroli. To var izdarīt šādi: ir jāaizpilda iesniegums par VID informācijas sistēmas lietotāju (-iem), Iesniegums ir iesniedzams papīra formātā klātienē. Iesniegumu klātienē var iesniegt jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā, kā arī pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros (informācija par klientu centru atrašanās vietām atrodama: www.pakalpojumucentri.lv/vpvkac).

Iesniedzot iesniegumu papīra veidā un apliecinot savu identitāti (uzrādot pasi vai identifikācijas karti) kā paraksttiesīgai personai, VID piecu darba dienu laikā reģistrēs EDS un uz iesniegumā norādīto lietotāju elektroniskā pasta adresi nosūtīs lietotājvārdu un sākotnējo paroli.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas