E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24826
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Vai jāmaksā nodokļi Latvijā un jāiesniedz deklarācija, ja strādā Vācijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. novembrī, 2021
Uldis

Labdien! Vēlos noskaidrot par nodokļu aprēķinu/nomaksu gadījumā, ja esmu Latvijas rezidents, bet attālināti strādāju Vācijā. Man piedāvā noslēgt līgumu, kur tiktu maksāta stundas likme. Kā saprotu, es skaitītos līgumdarbinieks, vai ne? Kā man šādā gadījumā ir jārīkojas ar nodokļu deklarāciju Latvijā, ja es nezinu, ko un cik darba devējs Vācijā par mani ir vai nav nomaksājis?

A
atbild:
29. decembrī, 2021
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Ja Latvijas rezidents strādā ES dalībvalstī (Vācijā) un gūst tajā tikai algota darba ienākumu, tad Latvijā nav jāsniedz gada ienākumu deklarācija un nav jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Piemēram, persona strādā Vācijā un ir tikai algota darba ienākumi. Ja ienākuma nodoklis ir piemērots Vācijā, deklarācija Latvijā nav jāsniedz.

Savukārt, ja ir citi ienākumi ES dalībvalstī – ienākums par pakalpojuma sniegšanu, gada ienākumu deklarācija ir jāsniedz.

Ja Latvijas rezidents guvis ienākumus ārvalstīs, viņam tas jānorāda gada ienākumu deklarācijas pielikumā D2 “Fiziskās personas (rezidenta) ārvalstīs gūtie ienākumi”.

Iesniedzot deklarāciju par ārvalstīs gūto ienākumu, deklarācijai jāpievieno dokuments no ārvalsts nodokļu administrācijas, ka ir samaksāts nodoklis ārvalstīs, ko ņem vērā aprēķinot nodokli, kas maksājams Latvijā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas