E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24640
Lasīšanai: 2 minūtes

Aprēķināto atvaļinājuma naudu ir tiesības prasīt izskaidrot

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. novembrī, 2021
Ina

Labdien! Darba līgumā noteikts summētais darba laiks: 35 stundas nedēļā. Paredzēts atvaļinājums no 15.11.21. līdz 29.11.21. Darba grafikā par atvaļinājumu paredzēta 61 stunda, jāstrādā 84 stundas. Vai ir pareizi aprēķinātas darba stundas un atvaļinājuma nauda?

A
atbild:
16. novembrī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jums tiek piešķirts divu kalendāra nedēļu ilgs atvaļinājums, kurš tiek par vienu dienu (29. novembri) pagarināts sakarā ar to, ka atvaļinājuma laikā iekrīt viena svētku diena – 18. novembris.

Vispārējais regulējums noteic, ka darba devējam darbinieka atvaļinājuma laikā ir jāapmaksā tās dienas (darba stundas), kad darbiniekam būtu bijis jāstrādā. Pienākums apmaksāt atvaļinājuma laikā iekrītošās darba dienas izriet no Darba likuma 75. panta astotās daļas, kura nosaka: “Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma vai apmaksātā papildatvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vai stundas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu vai stundu skaitu atvaļinājuma laikā.”

Tādējādi atbilstoši nolīgtajam darba laikam – 35 stundām nedēļā un atvaļinājuma periodam – divas kalendāra nedēļas, atvaļinājuma laikā ir apmaksājamas ir 70 stundas.

Darbiniekam ir tiesības lūgt darba devējam izskaidrot aprēķinās darba samaksas summas un principus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas