E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24582
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Kad interaktīvo azartspēļu organizētājs no laimesta ietur nodokli

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. oktobrī, 2021
Aleksejs

Labdien! Gribēju pajautāt par laimesta ienākuma nodokli no interaktīvām azartspēlēm. Vai ienākums ir tad, kad tas ir iemaksāts kredītiestādes kontā vai kad ir uz spēlētāja spēles kontā?

A
atbild:
01. novembrī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valsts ieņēmumu dienesta metodiskajā materiālā “Iedzīvotāju ienākuma nodoklis no izložu un azartspēļu laimestiem” norādīts, ka, organizējot interaktīvās azartspēles, azartspēļu organizētāja pienākumi ir:

  • ieturēt nodokli tajā brīdī, kad no spēlētāja spēles konta tiek izmaksāts laimests uz spēlētāja bankas kontu (laimests ir izmaksāts vienā reizē);
  • nodrošināt pilnīgu laimestu uzskaiti, kurus ir guvis spēlētājs, kā arī spēlētājs nevar sadalīt savu gūto laimestu, kas pārsniedz 3000 eiro, pa mazākām summām, lai nebūtu jāpiemēro likumā noteiktais, ka izmaksas vietā ietur nodokli no laimesta, ja tas pārsniedz 3000 eiro.

Veicot laimesta izmaksu, spēlētājam jāsniedz informācija par interaktīvo azartspēļu laimesta apmēru, un, ja laimesta apmērs pārsniedz 3000 eiro, arī informācija par ieturēto iedzīvotāju ienākuma nodokli un laimesta izmaksu pēc iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieturēšanas. Šī informācija spēlētājam būs nepieciešama, lai precīzi aizpildītu gada ienākumu deklarācijā informāciju par gūtajiem interaktīvo azartspēļu laimestiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 88 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas