E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24401
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1
1
1

Kur var deklarēt dzīvesvietu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. oktobrī, 2021
Inese

Lūdzu konsultāciju. Laulības šķiršanas procesā paredzēts, ka otram laulātajam tiks izmaksāta kompensācija par kopīgo īpašumu pēc grafika 5 gadu laikā. Vai šķirtā persona, kura vairs nedzīvo kopīpašumā, bet gaida kompensācijas izmaksu (5 gadi), drīkst palikt deklarēta šajā īpašumā, līdz beidzas visa kompensācijas izmaksa?

A
atbild:
11. oktobrī, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvesvietas deklarēšanas likuma mērķis ir panākt, lai ikviena persona būtu sasniedzama tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību.

Dzīvesvieta ir jebkura personas brīvi izraudzīta ar nekustamo īpašumu saistīta vieta (ar adresi), kurā persona labprātīgi apmetusies ar tieši vai klusējot izteiktu nodomu tur dzīvot, kurā dzīvot tai ir tiesisks pamats un kuru šī persona atzīst par vietu, kur tā sasniedzama tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību.

Personai ir tiesisks pamats apmesties uz dzīvi noteiktā nekustamā īpašumā, ja tai pieder šis nekustamais īpašums, attiecībā uz to ir noslēgts īres vai nomas līgums vai šā īpašuma lietošanas tiesības tā ieguvusi uz laulības, radniecības, svainības vai cita likumiska vai līgumiska pamata.

Dzīvesvietas deklarēšanas fakts pats par sevi nerada civiltiesiskas saistības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas