E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24000
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Atkritumu konteineru izvietošana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. augustā, 2021
Sandra

Labdien! Vai bez daudzdzīvokļu mājas iemītnieku piekrišanas tieši pretī logiem un parādes durvīm var ierīkot lielgabarīta un sadzīves atkritumu savākšanas laukumu? Pirmkārt, tā ir smirdoņa un netīrība no vienmēr pārpildītajiem konteineriem, vecu mēbeļu un drazu kaudzes. Otrkārt, tas ir troksnis, ko rada kaijas un vārnas, klaigādamas un izmētādamas atkritumus. Treškārt, tas ir 6–8 m attālumā no ventilācijas atverēm mājas fasādē āra gaisa ņemšanai. Imantas, Mazās krūmu ielas 5,  iedzīvotāji ir neizpratnē, kāpēc atkritumu konteineru laukumu nevar ierīkot vecajā vietā. Apmēram pirms gada tas atradās starp 5. un 3. namu, pirms tika likvidēts un pārvietots uz Dubultu un Zentenes ielas krustojuma stūra. Tur tas būtu mazāk uzkrītošs un pamanāms nekā 5. nama pirmo divu kāpņu telpu iedzīvotāju logu priekšā. No SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” ir saņemts paziņojums par sadzīves atkritumu konteineru pārvietošanu no 01.09.2021. Pie kā un kur vērsties, lai protestētu un rastu risinājumu?

A
atbild:
03. septembrī, 2021

Situācijas iekšpagalmos mēdz būt dažādas, vēsturiski plānotās apbūves dēļ bieži saskaramies ar to, ka trūkst atbilstošas teritorijas, lai novietotu, piemēram, automašīnas vai, kā šajā gadījumā, atkritumu konteinerus.

Mājai adresē Mazā Krūmu iela 5 ir ļoti maza piesaistītā teritorija, tādēļ līdz šim atkritumu konteineri tika izvietoti uz pašvaldības teritorijas. Ņemot vērā, ka turpmāk šī teritorija vairs nav pieejama šim mērķim, ir jārod cits risinājums, proti, atkritumu konteineru izvietošana jāplāno mājai piederošā teritorijā. Kas attiecas uz ikdienas atkritumu konteineru lietošanu, tad šeit jāatzīmē, ka konteineri tiek noslēgti ar vākiem, lai putniem nebūtu iespējas piekļūt to saturam. Tāpat īpaši vēlamies akcentēt lielgabarīta atkritumu izvešanas nosacījumus – par tiem atbildīgs ir konkrētā dzīvokļa īpašnieks, to novietošana pie kopējiem atkritumu konteineriem nav pieļaujama.

Mājas iedzīvotājiem ir iespējams vienoties un pieņemt kopības lēmumu par vietu, kur ierīkot atkritumu novietni, lēmumam jābūt ar balsu apjomu 75% “par”.

Izprotot situācijas, ka atbilstošu atkritumu novietni ir pat neiespējami ierīkot, jau šobrīd Rīgā tiek ieviesti vairāki pilotprojekti par pazemes atkritumu novietņu izveidi.

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” ir 100% pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība. Līdz ar to ar sūdzībām varat vērsties Rīgas domē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas