E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23753
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pieļaujamā trokšņa līmenis

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūlijā, 2021
Gunārs

Labdien. Pie manas dzīvesvietas ir atvērta kroga āra terase, no kuras ar skaņas pastiprinātāju tiek atskaņota mūzika. Rezultātā man tiek traucēts gan darbs (strādāju no mājām, mūzika skan jau no 12.00–14.00), gan atpūta (vairākas reizes nedēļā krogs ir atvērts līdz 24.00). Pašvaldības policija mani informēja, ka krogam esot atļauja atskaņot mūziku. Kas izsniedz šādas atļaujas? Ar kādiem nosacījumiem? Kādas ir manas tiesības dzīvot vidē bez tīši radīta trokšņu piesārņojuma?

A
atbild:
29. jūlijā, 2021

Ielu (terašu) tirdzniecības atļaujas izsniedz attiecīgā pašvaldība, kurā notiek minētā aktivitāte. Nosacījumus šādai tirdzniecībai katra pašvaldība ir tiesīga noteikt patstāvīgi, bet nepārkāpjot vides trokšņu robežlielumus, kas noteikti Ministru kabineta 2014. gada 7. janvāra noteikumu Nr. 16 “Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība” 2. pielikumā. Fakts, ka attiecīgajam komersantam ir izsniegta ielu tirdzniecības atļauja, nedod tam tiesības pārsniegt noteiktos pieļaujamos trokšņu robežlielumus. Saskaņā ar minēto noteikumu 12. pantu veselības inspekcija, pamatojoties uz attiecīgu iesniegumu, kontrolē saimnieciskas darbības (izņemot ar mūzikas atskaņošanu saistītas darbības) vai iekārtu (ieskaitot ventilācijas, saldēšanas iekārtas, kompresorus un liftus), vai satiksmes radītā trokšņa robežlielumu ievērošanu. Ar mūzikas atskaņošanu un citu ar sabiedrisko kārtību saistīto trokšņa kontroli nodrošina attiecīgā pašvaldība.

Ņemot vērā minēto, jums ir jāvēršas attiecīgajā pašvaldībā ar iesniegumu par komersantam (kas veic ielu tirdzniecību) izsniegtās atļaujas anulēšanu.

Plašāk par vides trokšņiem lasiet LV portāla rakstā “Troksnis traucē naktsmieru. Ko darīt?”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas