E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23588
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Ar kādām izmaksām jārēķinās, saņemot mantojumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. jūlijā, 2021
Laura

Labdien! Ar kādām izmaksām jārēķinās, kārtojot nekustamā īpašuma dāvinājumu meitai, un ar kādām izmaksām jārēķinās meitai, ja viņa mantojumā saņems nekustamo īpašumu (māju)? Testaments nav taisīts.

A
atbild:
30. augustā, 2021
Signe Laizāne
LV portāls

Izmaksas par dāvinājuma līguma sagatavošanu ir atkarīgas no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības. To nosaka Ministru kabineta 03.09.2013. noteikumi Nr. 737 “Noteikumi par zvērinātu notāru atlīdzības taksēm un to noteikšanas kārtību”. Piemēram, ja nekustamā īpašuma kadastrālā vērtība ir 20 000 eiro, izmaksas par notariālā akta formā sagatavotu dāvinājuma līgumu (tostarp izrakstu) un nostiprinājuma lūgumu būs aptuveni 175 eiro.

Ministru kabineta noteikumos (Nr. 737) noteikta zvērināta notāra amata atlīdzība par mantojuma apliecību mantiniekiem. Mantojuma apliecība neatkarīgi no mantošanas pamata – no pirmās un otrās šķiras mantiniekiem – ir 46,95 eiro, bet, ja mantojamās mantas vērtība (neizskaitot parādus) pārsniedz 8537 eiro, papildus noteiktajai taksei jāmaksā 0,5% no mantojamās mantas vērtības, kas pārsniedz 8537 eiro.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 63 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas