E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23246
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Ģimenes ārsts bērnam, ja dzemdības bijušas citā pilsētā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. maijā, 2021
K

Labdien! Kā notiks pediatra pirmā apskate jaundzimušajam, kas ir 1–3 dienas pēc izrakstīšanas no slimnīcas, ja dzemdības bija citā pilsētā? Dzīvoju Rīgā, ģimenes ārsts arī Rīgā, bet dzemdēt plānoju Ventspilī. Vai mums būs jābrauc pēc slimnīcas uz Rīgu? Plānojām Ventspilī pavadīt pirmo mēnesi pēc bērna piedzimšanas.

A
atbild:
08. jūnijā, 2021

Ģimenes ārsts, kurš ir noslēdzis līgumu ar Nacionālo veselības dienestu (NVD), sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus savā pacientu sarakstā reģistrētajiem pacientiem savas pamatdarbības teritorijā. 

Valsts apmaksātas ģimenes ārsta mājas vizītes tiek nodrošinātas:

Pirmajā dzīves mēnesī:

  •  Ģimenes ārsts apskata bērnu mājās:
  1. vienu reizi pirmajās 3 dienās pēc izrakstīšanās no slimnīcas (vai 1 reizi pirmajās sešās dienās pēc bērna dzimšanas, ja bērns dzimis plānotās ārpusstacionāra dzemdībās);
  2. vienu reizi 3. dzīves nedēļā.
  • Vecmāte, māsa vai ārsta palīgs apskata bērnu mājās:
  1. 1 reizi pirmajās 3 dienās pēc izrakstīšanās no slimnīcas (vai 1 reizi pirmajās sešās dienās pēc bērna dzimšanas, ja bērns dzimis plānotās ārpusstacionāra dzemdībās);
  2. turpmāk 1 reizi 10 dienās.

Ja ģimenes ārsta pamatdarbības teritorija neatrodas jūsu deklarētajā dzīvesvietas adresē, tad mājas vizīte ir maksas pakalpojums atbilstoši ārsta praksē vai ārstniecības iestādē apstiprinātajam maksas pakalpojumu cenrādim. Pirms ģimenes ārsta mājas vizītes pieteikšanas ieteicams iepriekš noskaidrot, kāda ir minētā pakalpojuma cena.

Ja jums ir vēl kādi jautājumi, aicinām sazināties ar Nacionālo veselības dienestu, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 (darba laiks: no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst. 8.30 līdz 17.00, bet piektdienās no plkst. 8.30 līdz 15.00).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 272 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas