E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22887
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
6
1
6

Vai par fiziskās personas aizdevumu ir jāmaksā nodokļi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. aprīlī, 2021
Reinis

Labdien! Pārdodot īpašumu, daļu no tā nopirka, bet par otru daļu tika noslēgts “aizdevuma līgums” starp fiziskām personām par konkrētu summu katru mēnesi, kas gadā nepārsniedz 6000 EUR. Vai par šo summu ir jāmaksā kādi nodokļi, un kā rīkoties, ja tas nav darīts jau divus gadus?

A
atbild:
26. aprīlī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ienākumam pielīdzināmie aizdevumi un gadījumi, kad var būt maksājams nodoklis, noteikti likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 8.1 pantā.

Valsts ieņēmumu dienesta informatīvajā sadaļā “Aizdevumu deklarēšana” norādīts: fiziskām un juridiskām personām ir pienākums informēt VID par citām fiziskām personām izsniegtajiem aizdevumiem, iesniedzot informāciju par aizdevumu fiziskajai personai par iepriekšējo gadu līdz 1. jūnijam. Plašāku informāciju par aizdevumu fiziskajai personai skatīt šeit, tālāk ejot uz “Nodokļu piemērošanas kārtība” > “Ienākumam pielīdzināmie aizdevumi”. 

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošanai situācijās, kad aizdevumi var tikt pielīdzināti ienākumam, likumā ir vairāki konkrēti definēti nosacījumi, tāpēc tas, vai maksājams nodoklis un kad deklarējams aizdevums (gan izsniedzējam, gan saņēmējam), nodokļu maksātājiem sava individuālā darījuma gadījumā jānoskaidro Valsts ieņēmumu dienestā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas