E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22694
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Ja skolēns ilgstoši neattaisnoti kavē, draud institūciju iesaistīšana un atstāšana uz otru gadu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. martā, 2021
Andrejs(tēvs)

Skolēnam (7. klasē) 8. martā ir 41 neattaisnota stunda. Dators ir, internets ir. Kādas sekas būs skolēnam un vecākiem?

A
atbild:
26. martā, 2021
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Arī attālināto mācību laikā skolai ir jāfiksē skolēna kavējumi un jānoskaidro to iemesli, savukārt vecākiem ir jāinformē par kavējuma iemesliem. Ja skolēns nav piedalījies tiešsaistes mācībās vai sazinājies ar pedagogiem noteiktajā laikā, skolas direktora noteiktajai personai (piemēram, klases audzinātājam vai sociālajam pedagogam) tajā pašā dienā ir jāsazinās ar vecākiem, lai noskaidrotu, kādēļ skolēns nepiedalās mācību darbā.
Ja skolēns neattaisnoti kavē, skolai noteikti ir jāpārrunā šī situācija ar vecākiem un jāiesaista kavējumu novēršanā skolas atbalsta personāls (piemēram, skolas psihologs un sociālais pedagogs). Ja ar skolēnu un viņa vecākiem sazināties neizdodas un skolēns neattaisnoti kavējis jau vairāk nekā 20 mācību stundas (tas tiek uzskatīts par ilgstošu neattaisnotu kavējumu), tad skolai steidzami jāinformē pašvaldības izglītības pārvalde vai izglītības speciālists un jāiesaista situācijas risināšanā sociālais dienests, bāriņtiesa, pašvaldības policija un citas institūcijas, lai noskaidrotu mācību kavējuma iemeslus un koordinētu to novēršanu. Šīm institūcijām, risinot situāciju, ir jāvērtē gan vecāku, gan skolēna rīcība, jāsniedz nepieciešamais atbalsts utt.
Ja neattaisnotu kavējumu dēļ kādā mācību priekšmetā netiks saņemts pozitīvs vērtējums, skolēnam visdrīzāk būs jāmācās arī vasarā (t. s. pagarinātais mācību gads, nosakot papildu mācību pasākumus un pēcpārbaudījumus).
Ja skolēns ir nesekmīgs, viņš netiks pārcelts nākamajā klasē un viņam būs atkārtoti jāmācās tajā pašā klasē.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas