E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22250
Lasīšanai: 2 minūtes
1
20
1
20

Pilnvaras veids un noformēšanas izmaksas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2021
Irēna

Labdien! Nopirkām dzīvokli, noformējām uz mātes vārda. Dzīvoklī esmu deklarēta es, un, lai mātes vietā varētu risināt dzīvokļa jautājumus, nepieciešama pilnvara. Kā to var noformēt, un cik tas maksā?

A
atbild:
19. janvārī, 2021

Atbilstoši Civillikuma 994. panta pirmajai daļai par nekustamā īpašuma īpašnieku atzīstams tikai tas, kas par tādu ierakstīts zemesgrāmatā. Deklarācija konkrētā adresē nerada īpašumtiesības.

Jūs varat noformēt pie notāra universālpilnvaru, kas uzdod pārzināt visas pilnvarotāja lietas. 

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 737 “Noteikumi par zvērinātu notāru atlīdzības taksēm un to noteikšanas kārtību” atlīdzības takse par universālpilnvaras taisīšanu ir 39,13 eiro (atbilstoši Ministru kabineta noteikumu 8. punktam), kā arī pie tās pieskaita pievienotās vērtības nodokļa summu atbilstoši Pievienotās vērtības nodokļa likumā noteiktajam apmēram.

Kopš 1. jūlija Latvijas zvērinātu notāru klientu portālā www.latvijasnotars.lv ir iespējama videokonsultācija ar notāru un attālināta notariālo darbību veikšana.

Latvijas Zvērinātu notāru padome ir izstrādājusi arī elektronisku pilnvaru reģistru, kurā ieinteresētās personas varēs pārliecināties par pilnvaras izdošanas faktu, pilnvarojuma atsaukuma esību un pilnvarojuma saturu.

Labs saturs
20
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas