E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22217
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Ja pārvadājums ir tālāk par 100 km rādiusā no bāzes vietas, jāizmanto tahogrāfs

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. janvārī, 2021
Linards

Labdien! Drīzumā plānoju kārtot C kategorijas vadītāja apliecību. Esmu zemnieku saimniecības līdzīpašnieks un vēlos savu produkciju, kas manā gadījumā ir dārzeņi, transportēt pa Latvijas teritoriju. Vai man ir nepieciešams kārtot 95. kodu, ja saimniecībā preces transportēšana ir tikai daļa no kopējiem darbiem? Vai automašīnai ir nepieciešams tahogrāfs?

A
atbild:
13. aprīlī, 2021
Linda Ņikona
LV portāls

Kā iepriekš LV portālam norādījusi Autotransporta direkcija, saskaņā ar Autopārvadājumu likumu kravas pārvadājumus, arī pašpārvadājumus, ar kravas transportlīdzekļiem, kuru pilna masa pārsniedz 3,5 tonnas, atļauts veikt autovadītājiem, kuriem ir šo pārvadājumu veikšanai nepieciešamās profesionālās zināšanas (95. kods). Iegūtās profesionālās zināšanas apliecina attiecīgs ieraksts transportlīdzekļu vadītāja apliecībā.

Lai nodrošinātu pareizu autovadītāja darba un atpūtas laika posmu uzskaiti, saskaņā ar regulu (EK) Nr. 561/2006 autovadītājs 100  km rādiusā no zemnieku saimniecības bāzes vietas var pārvadāt preces, kas saistītas ar zemnieku saimniecības komercdarbību, neizmantojot tahogrāfu sava darba un atpūtas laika uzskaitei, bet pildot Ceļu satiksmes noteikumu 2. pielikumu.

Ja pārvadājums ir tālāk par 100 km rādiusā no bāzes vietas, tad autovadītājam ir jāizmanto tahogrāfs.

Lai noskaidrotu precīzu informāciju tieši jūsu gadījumā, aicinām sazināties ar Autotransporta direkciju personīgi. Kontaktinformāciju var atrast šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas