E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21675
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Ja vajadzīgs saskaņojums žogam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. novembrī, 2020
Diāna

Labdien! Žoga būvēšanai nepieciešams saņemt atļauju no kaimiņiem. Situācija šāda – no septiņiem kaimiņiem piecus parakstus dabūjām, bet divus kaimiņus nevaram atrast (ir zināms vārds, uzvārds un personas kods). Iesniedzām PMLP iesniegumu, lai nosūta ziņu zemes īpašniekiem uz deklarēto dzīvesvietu, pagaidām rezultāta nav. Kā mums rīkoties šajā situācijā? Žogu mēs nevarēsim uzlikt? Ir kaut kādi nosacījumi, uz kā pamatoties?

A
atbild:
17. novembrī, 2020
Inese Helmane
LV portāls

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) izsniedz izziņas no Iedzīvotāju reģistra arī par personas dzīvesvietu. Fiziskās un juridiskās personas var saņemt Iedzīvotāju reģistra informāciju par citu personu uz motivēta iesnieguma pamata.

Izziņu attālināti var pieprasīt:

  • pa pastu jebkurā PMLP teritoriālajā nodaļā;
  • elektroniski iesniedzot pieprasījumu portālā www.latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei” vai oficiālo elektronisko adresi.

Vairāk par ziņu pieprasīšanai nepieciešamiem dokumentiem var izlasīt šeit.

LV portāls jau ir skaidrojis, ka žogs ir neklasificēta būve, kuras uzstādīšanai nav vajadzīga būvatļauja, bet būvvaldē jāiesniedz paskaidrojuma raksts vai apliecinājuma karte par projektu. Šāda kārtība ir noteikta MK noteikumu Nr. 500 “Vispārīgie būvnoteikumi” 70. punktā. Kādam tieši ir jābūt žogam, cik augsts tas drīkst būt, parasti ir noteikts vietējās pašvaldības saistošajos noteikumos par teritorijas apbūvi.

Lai kaimiņš saņemtu nepieciešamās atļaujas žoga būvniecībai, viņam ir nepieciešams saskaņojums ar citiem kaimiņiem, turklāt sētas jeb žoga uzstādīšanai jāsaņem pašvaldības atļauja. Ja kaimiņi žoga būvniecībai nepiekrīt, pašvaldība atļauju būvēt žogu nedos.

Es jums ieteiktu PMLP noskaidrot divu kaimiņu deklarētās dzīvesvietas adreses un viņus personiski uzrunāt par saskaņojumu žogam.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas