E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21672
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Kas apmaksā personas sanitārās grāmatiņas izdevumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. novembrī, 2020
Elizabete

Labdien! Darba līgumā noteikts, ka pirmreizējā obligātā veselības pārbaude darbiniekam jāapmaksā pašam. Darba specifika paredz, ka nepieciešama arī personas medicīniskā grāmatiņa. Vai tās apmaksa arī jāveic darbiniekam pašam? Vai pirmreizējās OVP apmaksas kārtība, kāda noteikta darba līgumā, attiecināma arī uz personas medicīnisko grāmatiņu?

A
atbild:
24. novembrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Lai mazinātu darba vides kaitīgo faktoru ietekmi uz darbinieku veselību, darba devējam ir jānodrošina, ka nodarbinātie veic obligātās veselības pārbaudes (OVP) pie arodslimību ārsta. Savukārt, ja darbs saistīts ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai, nodarbinātajiem ir jādodas uz papildu obligātajām veselības pārbaudēm pie ģimenes ārsta, lai saņemtu medicīnisko jeb tā saukto sanitāro grāmatiņu.

Saskaņā ar Epidemioloģiskās drošības likuma 34. panta otro daļu izdevumus, kas saistīti ar personas obligāto periodisko veselības pārbaudi, sedz darba devējs. Izdevumus, kas saistīti ar obligāto pirmreizējo veselības pārbaudi pirms darba tiesisko attiecību uzsākšanas, pēc savstarpējas vienošanās sedz attiecīgā persona no saviem līdzekļiem vai darba devējs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas