E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21547
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
2
2

Kur vērsties pēc palīdzības, ja tiek pārkāptas bērna tiesības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. novembrī, 2020
Vadims

Labdien! Nepilngadīgs bērns (5 gadus veca meitene) pēc vecāku šķiršanās dzīvo kopā ar māti un viņas jauno dzīvesbiedru vienistabas dzīvoklī 23 m2 platībā. Bērns nevar normāli gulēt, mācīties. Vai tas ir bērna tiesību pārkāpums? Kur vērsties pēc palīdzības?

A
atbild:
27. novembrī, 2020
Marika Mure
juriste

Bērna tiesību pārkāpums ir viss, kas kaitē viņa interesēm, fiziskajai, garīgajai un tikumiskajai attīstībai. Tomēr šādu tiesību pārkāpums ir jāpierāda.

Lai konstatētu iespējamo bērna apdraudējumu no vecāka puses, jums primāri būtu jāvēršas bāriņtiesā, kas ir kompetentā iestāde šādu jautājumu izvērtēšanā.

Bāriņtiesa saskaņā ar Bāriņtiesu laikuma 16. panta 7. punktu ir tiesīga lūgt psihologu veikt personas vai ģimenes psiholoģisko izpēti, saņemt psihologa atzinumu par izpētes rezultātiem, kā arī saskaņā ar Bāriņtiesu likuma 22. pantu pieņemt lēmumu par aizgādības tiesību pārtraukšanu. Ja bāriņtiesas ieskatā vecākam ir atņemamas aizgādības tiesības, tā arī var lemt jautājumu par prasības iesniegšanu tiesā par aizgādības tiesību atņemšanu vecākam.

Ja nepieciešama juridiska bezmaksas konsultācija, varat vērsties biedrībā “Vīriešu interešu pārstāvniecība”, kas Latvijā nodarbojas ar vīriešu tiesībām un likumiskajām interesēm ģimenes un partnerattiecību ietvaros.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas