E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21188
Lasīšanai: 3 minūtes
1
11
1
11

Vai maksas autostāvvietas lietošanas noteikumi atbilst normatīvajiem aktiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. septembrī, 2020
Ingars

Labdien! Kā ir ar autostāvvietu izmantošanu pie CSDD Bauskas ielā? Es, piebraucot pie CSDD, gribēju novietot automašīnu invalīdiem paredzētajā stāvvietā, jo man ir piešķirta stāvvietu karte. Šīs vietas bija aizņemtas. Zinot, ka šādā gadījumā varu izmantot citu stāvvietu un man par tās izmantošanu nav jāmaksā (jo to paredz Rīgas pašvaldības un MK noteikumi), novietoju automašīnu šajā brīvajā vietā un logā redzamā vietā novietoju savu invaliditātes stāvvietas karti. Tāpat pie uzstādītās zīmes pārlasīju “City Park” noteikumus, kuros nebija minēts, ka es šeit nedrīkstu novietot savu auto bez maksas, pat ja man ir stāvvietas karte. Kad atgriezos pie automašīnas, uz vējstikla bija uzlikta soda kvīts (30 eiro apmērā), jo nav veikta stāvvietas apmaksa. Kā privāts uzņēmums var ignorēt valsts un pašvaldības izstrādātos noteikumus? Un kur šajā visā ir mana kļūda? Atvainojiet par tik garu vēstuli. Paldies!

A
atbild:
24. septembrī, 2020

Atbildes precizējums, veikts 2022. gada 8. martā.

Pēc uzņēmuma SIA "Cityparks Latvija" iesniegtā lūguma 2022. gada 3. martā, LV portāla redacija pēc informācijas pārbaudes precizē, ka Rīgas domes 2013. gada 5. februāra saistošo noteikumu Nr. 206 “Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu apsaimniekošanas un lietošanas saistošie noteikumi” neattiecas uz privāta uzņēmuma apsaimniekotu autostāvvietu.

Taču, kā tika norādīts 2020. gada 24. septembrī sniegtajā atbildē, jāvērtē, vai tikušas ievērotas personas ar invaliditāti patērētāja tiesības.

LV portāla redakcija mēģināja atrast minētos noteikumus “City Park” mājaslapā. Sadaļā “Autostāvvietas norādīts, ka “informāciju par autostāvvietām, to izmantošanas noteikumiem, cenām un autostāvvietu biļešu iegādi atradīsiet pašapkalpošanās vietnē eParking”. Vietnē eparking.lv autostāvvietu lietošanas noteikumi netika atrasti. “City Park” administrācija (kontaktinformācija) paskaidroja, ka autostāvvietu lietošanas noteikumi nemaz tīmekļa vietnē (mājaslapā) nav pieejami. No minētās situācijas apraksta secināms, ka situācijā, kurā iesaistīta persona ar īpašām vajadzībām, “City Park” nenodrošina Patērētāju tiesību aizsardzības likuma prasības. Ņemot vērā minēto, jums ir tiesības iesniegt pretenziju “City Park” administrācijā un pieprasīt prettiesiski piemērotā līgumsoda atcelšanu, kā arī iesniegt motivētu sūdzību Patērētāju tiesību aizsardzības centrā. Pretenziju par līgumsoda atcelšanu jūs varat iesniegt arī “City Park” mājaslapā.

Labs saturs
11
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 63 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas