E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21107
Lasīšanai: 2 minūtes

Algas lapiņā norādīto informāciju var lūgt izskaidrot

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. septembrī, 2020
Jana

Labdien! Šī gada augustā pārtraucu darba attiecības. Strādāju pēc maiņu grafika. Algu saņēmu par nostrādātajām stundām, un klāt vēl nāca bonuss no katras dienas ietirgojuma, kas tiek atrunāts arī līgumā. Esmu nostrādājusi 8 mēnešus. Tika izmaksāta nauda par pēdējo mēnesi un neizņemto atvaļinājumu, bet algas lapiņā nav norādīta bonusa summa, kas tika darīts iepriekšējos mēnešos. Un ir piešķirtas 13 atvaļinājuma dienas. Kā man rīkoties, ja šis bonuss veido lielu daļu no manas algas un līgumā nav atrunāts, ka par pēdējo mēnesi tas netiek piešķirts? Un vai ir iespējams, ka ir 13 atvaļinājuma dienas par 8 nostrādātiem mēnešiem?

A
atbild:
21. septembrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Izbeidzot darba attiecības, darbiniekam izmaksājams galīgais aprēķins. Parasti to veido darba samaksa par pēdējo darba attiecību mēnesi un neizmantotā atvaļinājuma kompensācija, proporcionāli nostrādātajam laikam.

Darba likums paredz, ka darbiniekam par vienu darba gadu tiek piešķirts četru kalendāra nedēļu ilgs atvaļinājums, bet apmaksātas tiek tikai darba dienas, tātad 20 dienas.

Vispārēji viens darba attiecību mēnesis dod tiesības uz 1,68 atvaļinājuma dienām. Tādējādi, aprēķinot neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju, var pieņemt, ka darba devējs ir korekti jums samaksājis par 13 atvaļinājuma dienām.

Nezinot precīzus darba līguma noteikumus, nav iespējams komentēt ikmēneša piemaksu aprēķinu. Tomēr jebkurā gadījumā darbiniekam, neraugoties uz to, ka darba attiecības ir izbeigtas, ir tiesības lūgt sniegt skaidrojumu par galīgā aprēķina lapiņā norādīto informāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas