E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20779
Lasīšanai: 2 minūtes

Datu apstrāde publiskos pasākumos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. augustā, 2020
Indra

Labdien! Man ir jautājums par datu aizsardzību. Bērns piedalās sacensībās, sacensības organizē Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Piedaloties sacensībās, mēs piekrītam, ka foto un citi materiāli tiks publicēti. Sacensībās piedalās sportisti no dažādiem klubiem. Viens no klubiem nofilmē konkrētās grupas sportistu fināla braucienu, kurā brauc arī video publicējošā kluba sportists, un tad šo video liek savā kluba feisbuka kontā un atspoguļo sarunu pirms starta, norādot cita kluba sportista uzvārdu kopā ar minētā sportista teikto. Vai tas ir pieļaujams, ja es kā vecāks neesmu devusi atļauju klubam publicēt sava bērna uzvārdu?

A
atbild:
07. augustā, 2020

Fizisko personu datu apstrādi Latvijā, līdzīgi kā citās Eiropas Savienības valstīs, reglamentē Vispārīgā datu aizsardzības regula 2016/679 un Latvijas Republikas nacionālie normatīvie akti. Saskaņā ar jautājumu jūs esat piekritusi sava bērna personas datu apstrādei publiskā pasākumā (regulas 6. panta 1. punkta a) apakšpunkts). Kā tas izriet no jautājuma, piekrišana ir dota fotoattēlu un citu materiālu publiskošanai. Lai izvērtētu apstrādājamo datu apjomu, nepieciešams parliecināties par sacensību organizētāju sastādītās piekrišanas saturu, t. i., kādas datu kategorijas bija paredzēts apstrādāt un kādi dati tika apstrādāti faktiski.

Pirmšķietami secināms, ka, piedaloties publiskos pasākumos, apstākļos kad jūs esat piekirtusi (arī tikusi informēta) par publiskā pasākuma foto, video u. c. materiālu fiksāciju un izplatīšanu publiskajā telpā, nav pamata uzskatīt, ka ir noticis datu apstrādes pārkapums. Attiecībā uz sarunas publiskošanu paskaidrojam, ka šajā sakarā ir jāvērtē, kā un kādam nolūkam ir notikusi sarunas atspoguļošana. Ja saruna ir publiskota žurnālistikas nolūkā, piemēram, tā ir intervija pirms brauciena, tad datu apstrāde žurnālistikas un informācijas brīvības nodrošināšanas nolūkā ir ārpus regulas tvēruma, t. i., izņēmums Fizisko personu datu apstrādes likuma 32. panta izpratnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas