E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20216
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Par pašvaldības līdzfinansējuma pārtraukšanu privātajam bērnudārzam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. maijā, 2020
Ulla

Labdien! Mans bērns apmeklē privāto bērnu dārzu, bet tagad viņam piedāvāja vietu pašvaldības bērnudārzā (no 01.09.20.). Ar pašvaldības bērnudārzu 20.05.2020. noslēdzām līgumu. Tajā ir šāds punkts: “1.2. Iestādē vispārējās pirmsskolas izglītības programmas pakalpojumi tiek nodrošināti no 2020. gada 1. septembra.” Un tad ir punkts: “4.1. Līgums stājas spēkā ar dienu, kad to ir parakstījušas abas Puses, un darbojas līdz brīdim, kad bērns tiek atskaitīts no Iestādes. Ja bērns līdz līguma noslēgšanas brīdim ir apmeklējis privāto izglītības iestādi vai saņēmis bērnu uzraudzības pakalpojumu, tad pašvaldības līdzfinansējums par pirmsskolas izglītības vai bērnu uzraudzības pakalpojumu tiek pārtraukts ar līguma spēkā stāšanās datumu.” Vai es pareizi saprotu, ka ar šādiem noteikumiem līgums stājas spēkā 20.05.20. (dienā, kad abas puses to paraksta), līdz ar to privātais bērnudārzs (kurā bērnu vajag sūtīt līdz 01.09.20.) zaudē pašvaldības līdzfinansējumu? Vadītāja atteicās līguma 4.1. punktu labot uz “stājas spēkā ar 2020. gada 1. septembri”.

A
atbild:
25. maijā, 2020
Olga Lauva
juriste

Jautājuma aprakstā neesat minējusi pašvaldību, kurā atrodas bērnudārzi. Ja runa ir par Rīgas pilsētas pašvaldību, tad jānorāda, ka Rīgas dome ir izdevusi Rīgas domes saistošos noteikumus Nr. 191 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju” (turpmāk – saistošie noteikumi).

Atbilstoši saistošo noteikumu 55. punktam pašvaldības līdzfinansējumu pārtrauc izmaksāt, ja bērns tiek uzņemts pašvaldības izglītības iestādē. Pašvaldības līdzfinansējumu pārtrauc izmaksāt ar datumu, ar kuru bērns reģistrēts Valsts izglītības informācijas sistēmā kā pašvaldības izglītības iestādes izglītojamais.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas