E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20209
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Par maksājumiem jāuzzina VSAA

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. maijā, 2020
Baiba

Labdien! Kopš 2018. gada man ir piešķirts arodslimības pabalsts, un 3. grupas invaliditāte piešķirta jau kopš 2000. gada. Š. g. maijā man ir jauns VDEĀK lēmums par arodslimības un 3. grupas invaliditātes pagarinājumu. Vai man turpmāk maksās abus pabalstus (arodslimības pabalstu un grupas invaliditātes pabalstu) vai tikai vienu no šiem piešķirtajiem pabalstiem?

A
atbild:
21. maijā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

No šā gada vienlaikus nevar saņemt atlīdzību par darbspēju zaudējumu un invaliditātes pensiju. Šo jauno normu piemēro, ja atlīdzība vai pensija tiek piešķirta no 2020. gada 1. janvāra. Savukārt, ja pensija un atlīdzība piešķirta līdz 2019. gada 31. decembrim, minētie pakalpojumi vienlaikus tiek izmaksāti līdz lēmumā noteiktajam laikam. Pēc tam saņēmējam jāizvēlas, kuru maksājumu viņš vēlas turpmāk saņemt.

No Jūsu jautājumā izklāstītā nevar saprast, kādus maksājumus saņēmāt līdz šim. Ja jau Jums ir jauns lēmums par arodslimību un 3. grupas invaliditātes termiņa pagarināšanu, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā noskaidrosiet, kādus maksājumus turpmāk saņemsiet. VSAA informāciju saņem no Valsts darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas