E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20142
Lasīšanai: 2 minūtes

Transportlīdzekļa vadītāja tiesības pirms soda termiņa beigām nevar atgūt

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. maijā, 2020
Jevgēnijs

Labdien! Man uz gadu ir atņemtas tiesības par braukšanu reibumā. Vēl atlikuši 4 mēneši. Esmu onkoloģijas slimnieks, un man bieži ir jābrauc uz Latvijas Onkoloģijas centru (apmēram 400 km). Līdz šim izmantoju sabiedrisko transportu. Sakarā ar atrašanos sabiedriskajās vietās esmu pakļauts saslimšanai ar infekciju, tāpēc krīzes laikā man ieteica izmantot personīgo autotransportu. Vai es drīkstu lūgt, lai pārskata jautājumu par liegumu?

A
atbild:
08. jūnijā, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā normatīvajos aktos ir precīzi noteikts transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanas termiņš, neparedzot transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atgūšanu pirms šī termiņa beigām. Nekādi apstākļi nemazina personas atbildību par izdarīto pārkāpumu. Līdz ar to, ja liegums vadīt transportlīdzekli noteikts uz gadu, atjaunot vadītāja apliecību ātrāk par noteikto nav iespējams.

Ministru kabineta noteikumu Nr. 103 “Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība” 39.1 punkts paredz: “Ja personai ceļu satiksmi reglamentējošajos tiesību aktos noteiktajā kārtībā (..) ir atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz laiku līdz 1 gadam, persona, lai atjaunotu vadītāja tiesības, nokārto B kategorijai atbilstošu teorētisko eksāmenu vienā no CSDD klientu apkalpošanas centriem, kurā to pieņem. Ja vadītāja apliecībā atzīmēta tikai AM, A1, A2 vai A kategorija, persona nokārto attiecīgajai kategorijai atbilstošu teorētisko eksāmenu.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas