E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20031
Lasīšanai: 2 minūtes

Kopīpašuma daļas dāvināšana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. maijā, 2020
Lizete

Vīrs vēlas 1/3 daļu dzīvokļa pārrakstīt uz sievas vārda, jo dzīvoklis iegūts īpašumā pirms laulības. Sieva veikusi lielu daļu maksājuma, taču dažādu apstākļu dēļ laulības tika pārceltas un dzīvoklis nenonāca vīra īpašumā laulības laikā, bet pirms tās. Vai dāvinājuma līgums kā pateicība ir iespējams par 1/3 daļu?

A
atbild:
21. jūlijā, 2020
Signe Krūzkopa
LV portāls

Pastāv trīs dāvinājuma veidi: parasts dāvinājums, par kuru nekas netiek prasīts pretī, dāvinājums ar uzlikumu, kas, saņemot dāvinājumu, paredz atsevišķus nosacījumus vai līgumā ietvertu pretpienākumu, un dāvinājums atlīdzības nozīmē, ko piešķir kā atlīdzību par izdarītiem pakalpojumiem. Tas, kurš dāvinājuma veids ir piemērotākais, atkarīgs no situācijas.

Jūsu specifiskajā gadījumā ieteicams vērsties pie notāra, noskaidrojot, vai un kā šādā gadījumā veidosies kopīpašums. Atbilstoši Civillikuma 1067. pantam īpašuma tiesības, kas pieder uz vienu un to pašu nedalītu lietu vairākām personām nevis reālās, bet tikai domājamās daļās, tā ka sadalīts tikai tiesību saturs, ir kopīpašuma tiesības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas