E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19673
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene
1
1

Ja daudzbērnu ģimene skaļi uzvedas un traucē kaimiņus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. martā, 2020
Gunta

Labdien! Vai varu uzzināt, kā darbojas Bērnu tiesību aizsardzības likums, ja, dzīvojot daudzdzīvokļu mājā, tiek aizskarts desmitgadīga skolnieka miers un pašsajūta, jo katru dienu trako četru bērnu māte, kas nenodarbojas, kā tas ir dzirdams, ar bērnu audzināšanu. Lai izsargātos no trokšņiem, bērns ir spiests pavadīt laiku internetā ar uzliktajām austiņām. Vai tad šādi netiek pārkāpts likums, ka bērnam ir jādzīvo pilnvērtīgos apstākļos? Policija un sociālais dienests atbild, ka prioritāte ir četriem mazgadīgajiem, un saka, lai mēs mainām dzīvesvietu, ja kaut kas nepatīk. Tas vairs nav veselīgs dzīvesveids, ja bērns jau sūdzas par galvassāpēm, katru dienu dzirdot šo nenormālo trokšņošanu.

A
atbild:
20. martā, 2020
Ilona Barkovska
juriste

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma 10. panta pirmo daļu bērnam ir tiesības uz tādiem dzīves apstākļiem un labvēlīgu sociālo vidi, kas nodrošina pilnvērtīgu fizisko un intelektuālo attīstību. Tāpēc Jūsu gadījumā varat pārrunāt izveidojušos situāciju ar savu kaimiņieni (kas ir četru bērnu māte) par iespējamo trokšņa mazināšanu.

Ja ir pamatotas aizdomas par to, ka šajā ģimenē, iespējams, tiek pielietota vardarbība pret bērnu vai bērniem (ir dzirdams, ka bērni raud, uz tiem kliedz vai tos sit utt.), tad ir jāvēršas policijā, piezvanot vai uzrakstot iesniegumu par iespējamo vardarbību pret nepilngadīgajiem.

Ja Jums ir aizdomas par to, ka bērnu vecāki netiek galā ar saviem vecāku pienākumiem, nenodrošina bērnu aprūpi un uzraudzību, Jums ir tiesības rakstīt iesniegumu bāriņtiesai (var arī anonīmi) un lūgt bāriņtiesu izvērtēt šo situāciju. Iesniegumu Jūs varat nosūtīt bāriņtiesai arī elektroniski, izmantojot portālu www.latvija.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas