E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19375
Lasīšanai: 5 minūtes
TĒMA: Reģistri

Ziņas no Iedzīvotāju reģistra var iegūt par visām reģistrētajām dzīvesvietas adresēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2020
Agnese

Vai no PMLP iespējams saņemt izziņu par iepriekšējo deklarēto dzīvesvietu noteiktā (no datuma .. līdz datumam ..) laika periodā? Vai arī ziņas tiek sniegtas par to, ka deklarētajā adresē persona deklarēta no datuma .. līdz datumam ..?

A
atbild:
08. maijā, 2020
Linda Ņikona
LV portāls
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde
Madara Puķe, sabiedrisko attiecību vadītāja

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) informē, ka atbilstoši Iedzīvotāju reģistra likuma 10. panta pirmās daļas 10. punktam Iedzīvotāju reģistrā par personu iekļauj ziņas par deklarētās, reģistrētās vai personas norādītās dzīvesvietas adresi.

Līdz ar to PMLP var personai izsniegt ziņas no Iedzīvotāju reģistra par visām personas reģistrētajām dzīvesvietas adresēm, par kurām ziņas ir iekļautas Iedzīvotāju reģistrā, norādot, kādā adresē personai bija deklarētā, reģistrētā vai norādītā dzīvesvietas adrese un no kura līdz kuram datumam tā bija reģistrēta.

Jāņem vērā, ka Iedzīvotāju reģistra darbība tika uzsākta no 1992. gada, līdz ar to PMLP rīcībā var nebūt ziņu par tām personai reģistrētajām dzīvesvietas adresēm, kuras ir mainītas līdz ziņu par personu iekļaušanai Iedzīvotāju reģistrā.

Par informācijas saņemšanu no Iedzīvotāju reģistra jāveic valsts nodevas samaksa Ministru kabineta (MK) noteikumu Nr. 505 “Noteikumi par valsts nodevu par informācijas saņemšanu no Iedzīvotāju reģistra2.3. apakšpunktā noteiktajā apmērā (papīra formā vai elektroniski).

Proti, informācijas saņemšana par sevi, savu bērnu, kurš jaunāks par 18 gadiem, vai par aizbildnībā vai aizgādnībā esošo personu (par vienu personu), ja tā sagatavota pēc informācijas pieprasītāja norādītajiem kritērijiem (izņemot minēto MK noteikumu 2.4. apakšpunktā minēto informāciju), jāmaksā šāda maksa:

  • 5 darbdienu laikā (papīra formā) – 5,00 eiro;
  • 1 darbdienas laikā (papīra formā) – 10,00 eiro;
  • 2 h laikā (papīra formā) – 20,00 eiro;
  • 3 darbdienu laikā, ja tā sagatavota pēc informācijas pieprasītāja norādītajiem kritērijiem un parakstīta ar drošu elektronisko parakstu, – 2,50 eiro.

Vienlaikus minēto MK noteikumu 3. un 4. punktā ir noteiktas personas, uz kurām attiecināms atbrīvojums vai atvieglojums no valsts nodevas samaksas. Valsts nodevas apmēru samazina par 50%, ja jautājumā minēto informāciju pieprasa:

  • politiski represētā persona;
  • nacionālās pretošanās kustības dalībnieks;
  • persona, kurai pašai vai kopā ar laulāto, vai personas laulātajam ir trīs bērni vai vairāk (tai skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni) vecumā līdz 18 gadiem vai bērni līdz 24 gadu vecumam, kuri iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību;
  • aizbildnis vai aizgādnis par aizbildnībā vai aizgādnībā esošo personu.

Savukārt no valsts nodevas samaksas par jautājumā minēto informāciju ir atbrīvotas šādas personas:

  • persona ar invaliditāti;
  • Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks;
  • persona, kura sasniegusi Latvijas Republikā vecuma pensijas piešķiršanai noteikto vecumu;
  • persona, kurai Latvijas Republikā piešķirta vecuma pensija;
  • trūcīgas ģimenes loceklis vai atsevišķi dzīvojoša trūcīga persona.

UZZIŅAI

  • Attālināti informāciju no Iedzīvotāju reģistra iespējams pieprasīt un saņemt portālā latvija.lv, izmantot e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei” (kā iestādes adresāts jānorāda – PMLP).
  • Iesniegumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, var nosūtīt uz e-pastu pmlp@pmlp.gov.lv, kā arī informāciju var pieprasīt un saņemt izmantojot fiziskās personas oficiālo elektronisko adresi.
  • Lai saņemtu pieprasīto informāciju klātienē, personas iesniegumā norādītajā PMLP teritoriālajā nodaļā (kontaktinformāciju var meklēt šeit), iepriekš jāsazinās ar konkrēto nodaļu telefoniski, lai vienotos par pieejamāko pieprasītās informācijas saņemšanas laiku, kā arī būs jāuzrāda savs personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība eID). Par informācijas nosūtīšanu personai pa pastu, kas tiek veikts ierakstīta sūtījuma veidā, jārēķinās ar papildus izmaksām par PMLP maksas pakalpojumu un VAS “Latvijas Pasts” izdevumiem.

Informāciju par to, no kura datuma persona ir deklarēta aktuālajā dzīvesvietas adresē, persona var uzzināt, izmantojot bezmaksas e-pakalpojumu “Mani dati Iedzīvotāju reģistrā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas