E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19145
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja nepilda spriedumā noteikto kārtību, izveidojas parāds

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2020
Jānis

Ir tiesas lēmums par uzturlīdzekļu piedziņu no manis kā tēva par labu bērna mātei. Visu šo laiku bērns ar māti dzīvo manā dzīvoklī, es maksāju izdevumus par dzīvokli, visus komunālos maksājumus. Bērna māte pēc gada iesniedza lietu pie tiesu izpildītāja, ka visu šo gadu neesmu maksājis uzturlīdzekļus, lai gan viņa ar bērnu dzīvo pie manis. Vai ir kāda iespēja, kā samazināt vai dzēst šo parādu? Jo bērns dzīvo manā dzīvoklī, tātad savā ziņā bērna aprūpi nodrošinu arī es.

A
atbild:
20. janvārī, 2020
Edīte Brikmane
LV portāls

Tiesas spriedumu nedrīkst interpretēt pēc sava prāta. Atbilstoši Civilprocesa likuma 203. panta piektajai daļai spriedumam, kas stājies likumīgā spēkā, ir likuma spēks, līdz ar to tas ir obligāts un izpildāms, ja vien tas Civilprocesa likuma noteiktajā kārtībā nav pārsūdzēts. Līdz ar to uzturlīdzekļi bija un ir jāmaksā bērna mātes kontā precīzi tā, kā noteikts sprieduma nolemjošajā daļā, pretējā gadījumā veidojas uzturlīdzekļu parāds. Ja kopīgi ar bērna māti īstenojat bērna ikdienas aizgādību, ir jāsniedz tiesā prasība par uzturlīdzekļu piedziņas pārtraukšanu.

Nezinot lietas apstākļus, precīzāku atbildi sniegt nevar. Iespējams, ir vērts konsultēties ar zvērinātu advokātu, kurš iepazinies ar konkrētās lietas apstākļiem, sniegs padomu, kā šajā gadījumā rīkoties un aizstāvēt savas tiesības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas