E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19080
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Bezceļu transportlīdzekli izmanto ārpus ceļu satiksmes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2020
Monta

Labdien! Gribu zināt, kādas ir manas tiesības. Jautājums ir par satiksmes transportlīdzekļiem. Kurā likumā un kurā direktīvā var atrast skaidrojumu, kas ir sauszemes transportlīdzeklis un kas ir bezceļu transportlīdzeklis? Un vai bezceļu transportlīdzeklis ir sauszemes transportlīdzeklis likuma izpratnē?

A
atbild:
14. februārī, 2020
Ceļu satiksmes drošības direkcija
Jānis Aizpors, Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs
Linda Ņikona
LV portāls

Tā kā jautājumā nav minēts konkrētas situācijas apraksts, varam sniegt tikai vispārīgu atbildi.

Ceļu satiksmi Latvijā regulē Ceļu satiksmes likums (CSL) un Ceļu satiksmes noteikumi (CSN). Tajos definēts, kas ir transportlīdzeklis un kas ir mehāniskais transportlīdzeklis, kā arī definēti visi transportlīdzekļi, ar kuriem var pārvietoties ceļu satiksmē.

Tāds termins kā sauszemes transportlīdzeklis ceļu satiksmi regulējošajos normatīvajos aktos nav noteikts. Iespējams, ir domāts mehāniskais transportlīdzeklis, kura definīcija atrodama CSL 1. pantā:

“Mehāniskais transportlīdzeklis – pašgājējs transportlīdzeklis, kas pārvietojas pa ceļu ar savu enerģiju (arī traktortehnika un trolejbuss), izņemot sliežu transportlīdzekļus.”

Par bezceļu transportlīdzekli tiek uzskatīts transportlīdzeklis, kurš tiek izmantots tikai slēgtā trasē ārpus ceļu satiksmes, vai tāds transportlīdzeklis, kuru ražotājs ir paredzējis izmantot tikai uz bezceļu seguma un ar kuru nav paredzēts piedalīties ceļu satiksmē, piemēram, sērijveidā izgatavoti mopēdi, motocikli, tricikli un kvadricikli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas