E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18685
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Īres līguma slēgšana

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2019
jānis

Saimnieks nevēlas slēgt līgumu par dzīvokļa īri, lai nav jāmaksā nodokļi.

A
atbild:
04. decembrī, 2019
Inese Helmane
LV portāls

Likums “Par dzīvojamo telpu īri” reglamentē dzīvojamo telpu izīrēšanas nosacījumus neatkarīgi no tā, kā īpašumā ir dzīvojamās telpas, kā arī tiesiskās attiecības, kas veidojas starp izīrētāju un īrnieku, nosaka viņu tiesības un pienākumus, reglamentē dzīvojamās telpas īres līguma noslēgšanas, grozīšanas un izbeigšanas kārtību.

LV portāls publikācijā “#zinisavastiesības – īres līgumi” jau skaidroja, ka rakstveida līgumu neslēgšanai ir divi galvenie iemesli. Pirmais ir izīrētāja vēlme izvairīties no nodokļu nomaksas, bet otrais – ja īrnieks nemaksā īres maksu un komunālos maksājumus, tad patvaļīgi var izlikt īrnieku no dzīvojamās telpas. Šajā gadījumā rakstveida īres līgums kalpo par pierādījumu īres attiecību pastāvēšanai.

Ekonomikas ministrija 2017. gadā izstrādāja jaunu Dzīvojamo telpu īres likumprojektu, kas varētu paredzēt, ka turpmāk īres līgumi būs jāslēdz tikai rakstveidā. Patlaban likumprojekts Saeimā tiek izskatīts uz otro lasījumu.

LV portāls publikācijā “Kas jāzina, slēdzot nomas vai īres līgumu, lai nepieļautu kļūdas” sīkāk aprakstīja, kas būtu jāņem vērā īrniekam un izīrētājam, nomniekam un iznomātājam, lai noslēgtais līgums būtu abpusēji izdevīgs un kādai no pusēm nerastos sarežģījumi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas