E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17858
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Vai, atsakoties no vietas pašvaldības bērnudārzā, saglabājas līdzfinansējums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. augustā, 2019
Inga

Labdien! Saņēmu uzaicinājumu meitai apmeklēt pašvaldības dārziņu. Ja mēs parakstām līgumu, bet pēc laika tomēr saprotam, ka gribam atpakaļ uz privāto dārziņu, vai šādā gadījumā saglabāsies mūsu tiesības uz līdzfinansējumu?

A
atbild:
20. septembrī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Izglītības likuma 17. panta 2.1 daļa paredz pašvaldības obligātu pienākumu nodrošināt līdzfinansējumu pirmsskolas izglītības programmas apguvei privātā bērnudārzā tikai tādā gadījumā, ja pašvaldība bērnam, kurš sasniedzis pusotra gada vecumu un kura dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, nenodrošina vietu pašvaldības bērnudārzā. Vienlaikus, lai nebūtu tā, ka brīdī, kad atbrīvojas vieta pašvaldības dārziņā, bērns būtu spiests piespiedu kārtā mainīt ierasto vidi, Izglītības likuma 17. panta 2.3 daļa noteic, ka pašvaldība, sedzot pirmsskolas izglītības programmas izmaksas šā panta 2.1 daļā noteiktajos gadījumos, turpina segt šīs izmaksas privātajai izglītības iestādei, ja izglītojamam rakstveidā piedāvāta vieta pašvaldības izglītības iestādē, kurā viņš ir reģistrēts uzņemšanai, bet šā izglītojamā vecāks no piedāvātās vietas ir atteicies un izglītojamais turpina apgūt pirmsskolas izglītības programmu privātajā izglītības iestādē.

Tātad likums neuzliek par pienākumu pašvaldībai nodrošināt līdzfinansējumu privātam bērnudārzam šādā situācijā, kad bērns ir sācis apmeklēt pašvaldības dārziņu, bet vecāki izlemj mainīt pakalpojuma sniedzēju un turpmāk apmeklēt privātu pirmskolu. Vienlaikus pašvaldībai nav aizliegts noteikt labvēlīgākus noteikumus līdzfinansējuma piešķiršanai un pieņemt attiecīgus saistošos noteikumus. Tādējādi visprecīzāko informāciju par pašreizējo regulējumu Jums varēs sniegt konkrētā dzīvesvietas pašvaldība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas