E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17674
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Uzturlīdzekļus ar atpakaļejošu datumu nevar piedzīt

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. augustā, 2019
Mihails

Labdien! Vēlējos zināt, vai ir iespēja piedzīt alimentus tēvam, kurš pameta bērnu uzreiz pēc dzemdībām un 26 gadus nav licies ne zinis. Dzimšanas apliecībā it kā ir rakstīts tēva vārds, bet uzvārds ierakstīts nepareizi. Taču bērna māte zina gan tēva vārdu, gan uzvārdu. Bērna tēvs ir no Lietuvas.

A
atbild:
05. augustā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Nē, tas nav iespējams. Tā kā uzturlīdzekļi netika piedzīti ar tiesas spriedumu, uzturlīdzekļu parāds nav izveidojies un uzturlīdzekļus ar atpakaļejošu datumu piedzīt nevar.

Turklāt, ja māte ar bērna tēva nebija laulībā un neprecīzais ieraksts par tēvu ir veikts pirms 1993. gada 1. septembra, tas noticis saskaņā ar LPSR Laulības un ģimenes kodeksa 58. pantu “Ieraksts par bērna tēvu, ja nav noteikta paternitāte”. Tas nozīmē, ka tādā gadījumā ieraksts par tēvu ir fiktīvs un tam nav tiesiskas nozīmes. Līdz ar to, lai pierādītu, ka esat šīs personas pirmās pakāpes radinieks, vispirms būtu jānosaka paternitāte. Par to plašāks izklāsts pieejams LV portāla e-konsultācijā  “Ja paternitāte noteikta pēc LPSR Laulības un ģimenes kodeksa 58. panta.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas