E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17672
Lasīšanai: 2 minūtes

Kādus medikamentus valsts kompensē C hepatīta ārstēšanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. augustā, 2019
L.B.

Vai valsts kompensē C hepatīta slimniekiem medikamentus “Sofosbuvir” un “Daclatasvir”?

A
atbild:
06. augustā, 2019

Kompensējamo zāļu sarakstā (KZS) C hepatīta slimnieku ārstēšanai ir iekļauti dažādi medikamenti. KZS ir iekļauts medikaments “Sofosbuvirum” kombinācijā ar “Velpatasvirum”, un informācija par to apskatāma kompensējamo medikamentu C sarakstā. Medikaments ar nosaukumu “Daclatasvir” KZS nav iekļauts.

Kompensējamo medikamentu C sarakstā ir iekļautas zāles, kuru izmaksas viena pacienta ārstēšanai gadā pārsniedz 4268,62 eiro, un ražotājs zāļu kompensācijas izdevumus noteiktam pacientu skaitam apņemas segt no saviem līdzekļiem.

“Sofosbuvirum” kombinācijā ar “Velpatasvirum” pacientiem izraksta infektologs vai hepatologs saskaņā ar ārstu konsilija slēdzienu. Medikaments tiek apmaksāts C hepatīta pacientiem ar 2., 3., 5. un 6. genotipu un sākot no F1 fibrozes pakāpes un neatkarīgi no fibrozes pakāpes arī pacientiem pirms vai pēc orgānu transplantācijas; sievietēm ar diagnozēm Z31.1. vai Z.31.2. pirms mākslīgās apaugļošanas manipulācijas veikšanas, kā arī pacientiem klīniski nozīmīgu ārpusaknu parādību gadījumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 71 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas