E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17656
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Kādi darba pienākumi jāpilda

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. augustā, 2019
sandra

Labdien! Mēs katrs dzīvē reiz esam mainījuši/meklējuši darbu. Aplūkojot darba piedāvājumus, lasām informāciju un mēģinām saprast, vai vēlamies darīt šo darbu. Arī es atradu šādu sludinājumu; izlasot darba pienākumu aprakstu, likās, ka vēlos tieši šo darbu. Nosūtīju CV un tiešām tiku aicināta uz pārrunām, tika noslēgts līgums, iedots amata apraksts un norunāta diena par darba uzsākšanu. Bet neilgs bija mans prieks: jau pirmajā dienā tiku nosūtīta pildīt citu amatu. Skaidrojums – “maza rotācija”. Tā es strādāju divas nedēļas. Uz jautājumu, kad varēšu darīt darbu, uz kuru pieteicos un kura dēļ esmu šeit, sekoja atbilde: “Nu, palaidīsi atvaļinājumā divus darbiniekus un tad sāksi pildīt savus pienākumus.” Kaut tai pašā laikā redzu, ka manam amatam tiek apmācīts cits cilvēks. Vai tā nav maldināšana un pārbaudes laika izmantošana, īsāk sakot, palaidīsi atvaļinājumā un “tu mums nederi”. Protams, uz citu amatu šai organizācijā nepretendēšu, bet vai šādi drīkst rīkoties? Tā jau izskatās pēc krāpšanas/maldināšanas. Ko varu iesākt?

A
atbild:
06. augustā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbiniekam, ar kuru noslēgts darba līgums, ir pienākums pildīt līgumā nolīgtos darba pienākumus neatkarīgi no tā, vai darba līgums ir noslēgts uz noteiktu vai nenoteiktu laiku un vai ir noteikts pārbaudes laiks.

Darba likuma 28. panta otrā daļa paredz: “Ar darba līgumu darbinieks uzņemas veikt noteiktu darbu, pakļaujoties noteiktai darba kārtībai un darba devēja rīkojumiem, bet darba devējs – maksāt nolīgto darba samaksu un nodrošināt taisnīgus, drošus un veselībai nekaitīgus darba apstākļus.”

Jums var ieteikt iepazīties ar darba līguma saturu un izvērtēt, kādi līgumā ietvertie darba pienākumi ir jāpilda. Jāvērš uzmanība, ka darba līgumos nereti viens no pienākumiem ir “pildīt citus vadītāja uzdotus uzdevumus”.

Tiesību normas cita starpā paredz, ka visi darba strīdi, kas radušies, pirmām kārtām risināmi uz vietas uzņēmumā. Tādējādi Jums ir jāvēršas pie darba devēja, lai pārrunātu situāciju un noskaidrotu darba devēja viedokli, kā arī vienotos par risnājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas