E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17406
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kad jāmaksā par pakalpojumiem, ja dzīvoklis nopirkts izsolē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2019
marija

Piespiedu izsolē tika iegādāts nekustamais īpašums (janvārī). Tas zemesgrāmatā tika piereģistrēts tikai jūnijā (administratora kļūdas dēļ, respektīvi, no ieguvēja neatkarīgu iemeslu dēļ). Apsaimniekotājs izraksta rēķinu no janvāra, bet ieviešana valdījumā notika tikai jūnijā ar ierakstu zemesgrāmatā. Vai pastāv prakse, kad var pierādīt, ka pakalpojumi netika saņemti laika posmā no janvāra līdz jūnijam?

A
atbild:
09. jūlijā, 2019
Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija
Ģirts Beikmanis, valdes priekšsēdētājs

Normālā situācijā dzīvokļa īpašums nevar būt bez īpašnieka vai valdītāja. Tas nozīmē: ja nav nekādas papildu vienošanās, tad no izsoles darījuma brīža bijušajam īpašniekam nav tiesību un atbildības par dzīvokli, tās ir ieguvis jaunais īpašnieks. Dzīvoklis, visticamāk, nepārtraukti tika apkurināts, teritorija uzkopta, kā arī veiktas citas kopīpašuma pārvaldīšanas un apsaimniekošanas darbības, kas mājā jāveic neatkarīgi no tā, vai jaunais īpašnieks tur dzīvo vai ne. Kopīpašuma pārvaldīšana ir nepārtraukts process.

Pārsvarā gadījumu jaunajam īpašniekam ir jāmaksā no atsavināšanas darījuma brīža neatkarīgi no tā, kad īpašums tiek reģistrēts uz tā vārda zemesgrāmatā. Šis, iespējams, ir sarežģītāks jautājums, jo var būt mums nezināmi apstākļi, kas tomēr varētu tiesā pierādīt maksājumu pamatotību tikai no jūnija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas