E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17327
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Cik stundu nedēļā jāstrādā pirmsskolas speciālajam pedagogam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. jūnijā, 2019
Dace Gaigala

Labdien! Strādāju par speciālo pedagogu vispārizglītojošajā pirmsskolas iestādē ar bērniem, kuriem ir speciālās izglītības programma. Ministru kabineta noteikumi Nr. 445 paredz, ka speciālajam pedagogam darba slodze ir 30 stundas nedēļā. Man paziņoja, ka pirmsskolā speciālajam pedagogam slodze ir 40 stundas nedēļā. Vai tiešām Ministru kabineta noteikumi paredz atšķirību starp skolas speciālā pedagoga darba slodzi un pirmsskolas speciālā pedagoga slodzi?

A
atbild:
02. augustā, 2019
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Ivans Jānis Mihailovs, Licencēšanas un reģistru departamenta direktora vietnieks

Ministru kabineta noteikumos Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” speciālajam pedagogam, ieskaitot pedagogu, kurš strādā pirmsskolas izglītības iestādē, noteikta 30 darba stundu slodze nedēļā (tāpat kā visiem citiem pedagogiem).

Savukārt šo noteikumu 32.3. punktā noteikts, ka pirmsskolas izglītības pedagogiem vienai mēneša darba algas likmei atbilst 40 darba stundas nedēļā.

Saskaņā ar Izglītības likuma 28. pantā noteikto izglītības iestādes patstāvību un Izglītības likuma 30. pantā noteikto izglītības iestādes vadītāja kompetenci konkrētu darba laiku pedagogiem nosaka izglītības iestādes vadītājs, arī atrašanās laiku izglītības iestādē visu pedagoga darba slodzē iekļauto amata pienākumu izpildei.

Līdz ar to par darba pienākumu izpildes vietu un laiku pedagogam ir jāvienojas ar savu darba devēju – izglītības iestādes vadītāju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas