E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17251
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kredītsaistību izpildes risinājumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūnijā, 2019
Aiga

Labdien! Es biju iepriekš uzdevusi jautājumu par to, kad vairs nav iespējas maksāt kreditoram ikmēneša maksājumu, bet maksāt mazāku summu būtu iespējams, uzrakstot iesniegumu kreditoram ar lūgumu pagarināt termiņu, bija saņemta atbilde, ka tas neesot iespējams, jo ir sasniegts maksimālais termiņš, varot mēģināt tikai pagarināt uz pāris mēnešiem, bet maksājums samazināsies tikai par kādiem 10 eiro. Protams, tas man nebūtu risinājums, bet vairāk no kreditora puses nav iespējas palīdzēt, tāpēc vēršos pie jums pēc palīdzības. Ko man darīt tādā situācijā, kad nevēlos palikt parādā, bet ar kreditoru nevaru vienoties, varbūt ir kāda iespēja, lai tas viss neaiziet līdz tiesai? Paldies!

A
atbild:
14. jūnijā, 2019

Attiecības saistībā ar kredīta piešķiršanu un atmaksu cita starpā regulē noslēgtais aizdevuma līgums. Minētajā līgumā ir atrunātas pušu tiesības un pienākumi, tai skaitā atkāpšanās no līguma priekšnosacījumiem.

Ņemot vērā to, ka Jūs jau esat veikusi iepriekšējās sarunas ar kreditoru un vienošanos nav iespējams panākt, iespējams, Jūsu gadījumā risinājums būtu cita kreditora izvēle un kredītsaistību pārkreditēšana. Attiecīgi Jums ir iespēja vienoties ar jauno kreditoru par saistību pārņemšanu un maksājumu noteikšanu atbilstoši Jūsu faktiskajai maksātspējai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas