E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17235
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Cik ilgai ir jābūt valsts apmaksātai fizioterapeita konsultācijai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūnijā, 2019
Aija

Labdien! Bērnam ir nosūtījums no rehabilitologa uz fizioterapiju un masāžām. Cik ilgai ir jābūt konsultācijai (fizioterapijai, masāžai)? Nepieciešamas desmit apmeklējuma reizes.

A
atbild:
20. jūnijā, 2019

Nepieciešamo masāžu ilgumu, kā arī fizioterapeita konsultāciju un fizioterapeita organizēto nodarbību ilgumu atbilstoši pacienta veselības stāvoklim un sastādītajam rehabilitācijas plānam nosaka ārstējošais ārsts.

Valsts apmaksāta fizioterapeita konsultācija un darbs ar pacientu var ilgt no 20 līdz pat 60 minūtēm, bet vispārēja masāža bērniem – atkarībā no bērna vecuma – no 40 līdz pat 60 minūtēm.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 555 “Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība” paredz, ka ar vienu ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījumu masāžas un fizioterapeita pakalpojumus iespējams saņemt ne vairāk kā piecas reizes. Savukārt pacientiem ar fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta nosūtījumu un izstrādātu rehabilitācijas plānu nepieciešamie pakalpojumi tiek nodrošināti bez ierobežota reižu skaita. 

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas