E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17083
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Ja tiesības vadīt transportlīdzekli Latvijā atņemtas pirms sešiem gadiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. maijā, 2019
Juris

Labdien! Pirms 6 gadiem Latvijā bija pārkāpums, kura laikā vadīju auto bez autovadītāja apliecības – man tika piemērots naudas sods un liegums iegūt tiesības, tikai termiņus, uz cik ilgu laiku, neatceros... Naudas sods vēl nav atmaksāts... Tātad šobrīd esmu ieguvis autovadītāja apliecību Lielbritānijā, vai drīkstu vadīt auto Latvijā pēc šī pārkāpuma? Vai arī uzliktais termiņš iegūt tiesības man to aizliedz līdz brīdim, kamēr sods ir atmaksāts?

A
atbild:
05. jūnijā, 2019
Linda Balode
LV portāls

Kā norāda Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), uz šo jautājumu nav iespējams atbildēt, jo nav zināma nedz lietas būtība, nedz visi faktiskie apstākļi. CSDD Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Jānis Aizpors skaidro, ka šādos gadījumos ir svarīga katra nianse, tādēļ vienīgais, ko Jums var ieteikt, ir vērsties CSDD, kurā tiks pārbaudīta personas identitāte un informācija, kas pieejama Latvijas un starptautiskajos reģistros. Tikai pārbaudot šo informāciju, CSDD varēs ieteikt, kā labāk rīkoties tālāk.

Proti, šādā situācijā būtisks ir gan datums, kad izdarīts pārkāpums, gan pieņemtais lēmums, kā arī ieraksti reģistros un aktuālā normatīvo aktu redakcija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas