E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16638
Lasīšanai: 2 minūtes

Naudas sods par braukšanu ar mopēdu, ja atņemtas tiesības

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2019
gintars čerbikovs

Ja atņemta B kategorijas autovadītāja apliecība par braukšanu alkohola reibumā (1 promile), kāds sods minētajai personai tiek piemērots par braukšanu ar mopēdu bez AM apliecības?

A
atbild:
03. aprīlī, 2019
Linda Balode
LV portāls

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu (LAPK), ja transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas, uzskatāms, ka personai nav tiesību vadīt transportlīdzekli. Izpildot lēmumu par transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu, izņem visu transportlīdzekļu kategoriju vadītāja apliecības, izņemot velosipēda vadītāja apliecību.

Proti, pat ja pirms izdarītā pārkāpuma, par ko Jums atņēma tiesības, Jums būtu bijusi AM kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas apliecība, Jums nebūtu tiesību šobrīd braukt ar mopēdu – tās arī būtu izņemtas. Šādā gadījumā persona ceļu satiksmē var piedalīties tikai ar velosipēdu, turklāt ar nosacījumu, ka personai ir atsevišķa velosipēda vadītāja apliecība.

Saskaņā ar LAPK 149.21 pantu par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz papildu prasības velosipēdu un mopēdu vadītājiem, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 7 – 30 eiro.

Sīkāk par sodiem, braucot pie stūres bez tiesībām, var lasīt LV portāla publikācijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas