E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16598
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Kā pārtraukt alimentu piedziņu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2019
Vladislavs

Labdien! Man ir jautājums par alimentiem. Man ir jāmaksā alimenti. Jau gadu bērns dzīvo ar mani, un māte joprojām saņem alimentus. Kas jādara, lai tos man atceltu?

A
atbild:
03. aprīlī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Lai sniegtu atbildi, nepieciešama papildu informācija, kāds ir uzturlīdzekļu piedziņas tiesiskais pamats. Piemēram, ja pienākums maksāt uzturlīdzekļus ir noteikts civilprocesuālā kārtībā ar tiesas spriedumu, tādā gadījumā Jums ir jāsniedz tiesā prasība par uzturlīdzekļu piedziņas pārtraukšanu un (ja izšķirsieties par šādu soli) arī par uzturlīdzekļu piedziņu no bērna mātes.

Tā kā situācijas apraksts liecina, ka bērna māte saņem valsts garantētos uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda, svarīgi zināt, ka Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 14. panta pirmās daļas 11. punkts paredz, ka uzturlīdzekļu izmaksu izbeidz, ja iesniedzējs (šajā gadījumā bērna māte) faktiski neaprūpē bērnu. Tas nozīmē, ka Jums nekavējoties ir personiski jāsazinās ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrāciju, jāizklāsta radusies situācija un jāiesniedz pierādījumi, kas apliecina, ka aprūpējat un uzturat bērnu un bērna mātei līdz ar to nav pamata saņemt uzturlīdzekļus no valsts.

Svarīgi atcerēties, ja uzturlīdzekļu piedziņas pamats ir tiesas spriedums, uzturlīdzekļu izmaksas pārtraukšana no fonda nenozīmē, ka tiesas spriedums zaudēs spēku.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas