E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16558
Lasīšanai: 2 minūtes

Pēc bērna kopšanas atvaļinājuma ir jāsaglabā darbs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. martā, 2019
Evija

Sveicināti! Vēlos uzzināt, vai darba devējam ir tiesības pieņemt darbā citu personu manā darbavietā uz mana bērna kopšanas atvaļinājuma laiku ar līgumu, kurā nav pieminēts, ka šī trešā persona tiek pieņemta uz manas prombūtnes laiku, tādējādi nesaglabājot man manu iepriekšējo darbavietu?

Vēlos arī lūgt atbildi uz jautājumu: vai darba devējs var veikt rotāciju uz citu darbavietu (šajā gadījumā – veikalu) citā pilsētā, rajonā?

A
atbild:
26. martā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba devējam ir tiesības pieņemt darbā darbiniekus, izvērtējot nepieciešamību.

Tomēr Jums kā darbiniecei, kas izmanto grūtniecības un dzemdību atvaļinājumu, kā arī bērna kopšanas atvaļinājumu, Darba likumā ir noteiktas tiesības uz iepriekšējo darbu ( 154. panta 5. punkts un 156. panta 4. punkts). Ja tas nav iespējams, darba devējam ir jānodrošina Jūs līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

Uz Jūsu jautājumu par citas darba izpildījuma vietas noteikšanu nav iespējams sniegt konkrētu atbildi. Tas ir atkarīgs no nosacījumiem Jūsu darba līgumā, kā arī darba kārtības noteikumiem uzņēmumā, kurā strādājat.

Jebkurā gadījumā darbiniekam ir tiesības ar darba devēju pārrunāt ikvienu ar darbu saistītu jautājumu, lai neveidotos strīds.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas