E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16427
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Mācību centra atvēršana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2019
Patrīcija

Vēlamies atvērt mācību centru profesionālās pilnveides un profesionālās tālākizglītības programmu īstenošanai. Vēlētos uzzināt, kādas tieši ir prasības, lai tas būtu iespējams un pie SIA nosaukuma saņemtu klāt “Mācību centrs”? Kādi atzinumi jāsaņem? Kādas ir prasības mācību telpām, vai tiek akreditēts konkrēts izglītojamo iespējamais skaits mācību telpās, kur var vērsties pēc padoma/konsultācijas, lai saņemtu vairāk informācijas?

A
atbild:
21. martā, 2019

Lai izveidotu mācību centru un sāktu tā darbību, vispirms komersantam (SIA) ir jāpieņem lēmums par izglītības iestādes dibināšanu, izglītojošo darbību paredzot arī statūtos, jāizstrādā un jāapstiprina izglītības iestādes nolikums. Pēc tam jāreģistrē izglītības iestāde, iesniedzot iesniegumu un tam pievienotos dokumentus Izglītības kvalitātes valsts dienestā.

Iesnieguma veidlapa atrodama Izglītības kvalitātes valsts dienesta tīmekļvietnes www.ikvd.gov.lv sadaļā “Izglītības iestāžu reģistrācija”. Iesniegumam pievieno izglītības iestādes dibinātāja apstiprinātu izglītības iestādes darbības nolikumu (dokumentu oriģinālus vai to apliecinātas kopijas) un citus dokumentus, kas apliecina iesniegumā minētās ziņas. Izglītības kvalitātes valsts dienesta tīmekļvietnē atrodams arī profesionālās tālākizglītības un profesionālās pilnveides izglītības iestādes paraugnolikums.

Pirms izglītības iestādes reģistrācijas Izglītības kvalitātes valsts dienests pārliecināsies, vai izglītības iestādes dibinātājs ir saņēmis Veselības inspekcijas atzinumu par telpu gatavību darbības sākšanai un atbilstību higiēnas prasībām, vai izglītības programmas īstenošanas būves vai telpu lietošanas veids atbilst plānotajai darbībai un ir reģistrēts Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā, būve vai telpas, kur īstenos izglītības programmu, ir pieņemtas ekspluatācijā, izglītības programmas īstenošanas vietas adrese un juridiskā adrese atbilst Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas datiem, kā arī ir saņemts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta atzinums par telpu atbilstību ugunsdrošības prasībām. Lai paātrinātu reģistrācijas procesu, minētos atzinumus komersants var iesniegt Izglītības kvalitātes valsts dienestā pats.

Jāuzsver, ka izglītības iestādes nosaukumam jāatbilst Izglītības likuma 26. panta nosacījumiem, t.i., nosaukumam jābūt valsts valodā un skaidri jāatšķiras no citiem izglītības iestāžu nosaukumiem, kā arī jāatspoguļo izglītības pakāpes un veidi (šajā gadījumā profesionālā tālākizglītība un profesionālā pilnveide).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas