E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16350
Lasīšanai: 2 minūtes

Kreditora pienākums – iesniegt maksātnespējas administratora prasītos dokumentus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2019
anna

Sveiki! Atrodos BKA, uzzināju, ka darbavieta bankrotēja, iesniedzu papīrus maksātnespējas administratoram, lai saņemtu atvaļinājuma un atlaišanas kompensāciju. Administratoram sākumā jau minēju, ka uz rokas ir tikai darba līguma pielikums. Atbildēja, lai iesniedzu visu, kas ir, tā arī izdarīju. Saņēmu atbildi, ka man jānovērš konstatētie kreditora prasījuma trūkumi (proti, nepieciešams darba līgums, kurš ir palicis darba telpās, kurās tikt nav iespējams). Kā man rīkoties?

A
atbild:
21. februārī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Noslēdzot darba līgumu, viens no eksemplāriem glabājas pie darba devēja, otrs – pie darbinieka.

Šajā gadījumā Jūs esat atbildīga par noslēgtā darba līguma Jūsu eksemplāra iesniegšanu maksātnespējas administratoram, jo iesniegt saistības apliecinošus dokumentus – šajā gadījumā darba līgumu – ir kreditora pienākums.

Jums neiesniedzot savu līguma eksemplāru, pastāv tiesisks pamats Jūsu prasījumu noraidīt. Jāņem vērā, ka var pastāvēt situācija, ka maksātnespējas administratoram nav pieejas konkrētajam dokumentam, kuram jāglabājas pie darba devēja. Līguma otrais eksemplārs normālā situācijā kalpo dokumentu salīdzināšanai un pārbaudei. Tāpat var būt situācija, ka šāds dokuments vispār neeksistē.

Jums var ieteikt vērsties pie maksātnespējas administratora, lūdzot iespēju iekļūt darba telpās ar mērķi uzmeklēt Jūsu darba līguma eksemplāru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas