E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16027
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Kapitālsabiedrības likvidācija

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2019
Jānis

Jautājums par uzņēmuma (SIA) darbības izbeigšanu un likvidāciju – pirms vairākiem gadiem es kopā ar sadarbības partneri nodibināju uzņēmumu, kurš pieder mums, abiem dalībniekiem, vienādās daļās (50:50). Uzņēmumu kā tā valdes locekļi esam tiesīgi pārstāvēt tikai abi kopā. Diemžēl sadarbības partneris (sabiedrības dalībnieks un valdes loceklis) jau ilgstoši dzīvo ārpus Latvijas, nav sasniedzams un neliekas par uzņēmumu ne zinis. Ir absurda situācija, jo, piemēram, iesniegt gada pārskatus un atskaites VID es nevaru vienpersoniski. Kā es varu izbeigt uzņēmuma darbību un veikt tā likvidāciju, ja man nav atsevišķas pārstāvības tiesību?

A
atbild:
22. janvārī, 2019

Jūsu uzdotā jautājuma kontekstā kapitālsabiedrības valdei (Jums kā tās valdes loceklim) ir jāsasauc dalībnieku sapulce. Ņemot vērā to, ka otrs dalībnieks nav sasniedzams, dalībnieku sapulce nebūs lemttiesīga (kvoruma trūkuma dēļ). Minētie apstākļi fiksējami dalībnieku sapulces protokolā. Pēc tam saskaņā ar Komerclikuma 213. panta 5. daļu “Dalībnieku sapulces sasaukšana” valde, ja dalībnieku sapulce nav notikusi Komerclikuma 212. panta 2. daļā minētā iemesla dēļ, t.i., ja sasauktā sapulce nav lemttiesīga kvoruma dēļ, viena mēneša laikā sasauc atkārtotu dalībnieku sapulci.

Tādējādi atkārtoti sasauktā sapulce ar to pašu darba kārtību būs lemttiesīga neatkarīgi no tajā pārstāvēto dalībnieku (balsu) skaita. Tādējādi Jūs vienbalsīgi būsiet tiesīgs pieņemt lēmumu par kapitālsabiedrības likvidāciju.

Atkārtoti sasaucot dalībnieku sapulci, protokolā norādāms, ka minētā sapulce sasaukta atkārtoti ar to pašu darba kārtību (kā kvoruma trūkuma dēļ nenotikusī sapulce).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas