E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15987
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1
1
1

Tiesības uz vārda brīvību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2019
Ingrīda

Labdien! Esmu ielikusi portālā “Sūdzības.lv” sūdzību, kurā esmu pieminējusi dažu personu vārdus bez uzvārdiem un citiem datiem. Šie vārdi ir rakstīti ar mazo burtu. Sūdzību nav iespējams rediģēt. Tagad viena sieviete, kura ir saskatījusi līdzību ar sevi, mani šantažē ar draudiem par tiesu darbiem. Vai esmu pārkāpusi likumu?

A
atbild:
03. janvārī, 2019

Saskaņā ar tīmekļvietnes “Sūdzības.lv” lietošanas noteikumiem atbildību par iesniegto datu pareizību pilnībā uzņemas iesniedzējs. Tīmekļvietnes izveidošanas un darbības pamatmērķis ir sabiedrības informēšana par iespējami negodīgām darbībām, sniegt atsauksmes par dažādu komersantu darbībām u. c. Pamatā šādas tīmekļvietnes darbība ir saistāma ar sabiedrisko interešu ievērošanu un realizēšanu, vārda brīvību u. c. mediju tiesībām.

Lai izvērtētu, vai Jūsu gadījumā ir pārkāptas kādas normatīvo aktu prasības, ir jāsaprot, vai ievietotajā sūdzībā nav godu un cieņu aizskarošas informācijas vai kādu cita rakstura datu, kas pārsniegtu likumā Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem paredzēto tvērumu. Bez minētā ir jāvērtē, vai, publicējot tikai personas vārdus (bez citiem identifikācijas datiem), šīs personas var tieši vai netieši identificēt.

Gadījumā, ja šī persona ir identificējama tikai pēc vārda (piemēram, kāds unikāls un rets vārds), tad nākamajā stadijā ir jāvērtē, vai minētā sūdzība satur nepatiesus un godu un cieņu aizskarošus datus un vai, šo sūdzību publicējot, notikusi nesamērīga iejaukšanās šīs personas privātajā dzīvē un aizskarts tās privātums.

Gadījumā, ja Jūs saskatāt iepriekšminēto apstākļu iestāšanās varbūtību un vēlaties konfliktu atrisināt, Jums ir jāvēršas pie attiecīgās tīmekļvietnes administrācijas ar lūgumu dzēst minēto publikāciju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas