E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15743
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Dokumentu iesniegšana komisijai, ja slimo ilgāk par 26 nedēļām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. novembrī, 2018
Madara Aleksa

Sveicināti! Jautājums par slimības lapas pagarinājumu, kad pagājuši 6 mēneši. 8. maijā man atvēra A darbnespējas lapu un 18. maijā B darbnespējas lapu. 8. novembrī uzrakstīju iesniegumu par slimības lapas pagarinājumu, un man atteica, ka es neesot laicīgi informējusi. Vai tad 6 darbnespējas mēnešus neskaita no 18. maija? Kad sākās B lapa? Paldies!

A
atbild:
26. novembrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jā, aprakstītā situācija liecina, ka termiņš, līdz kuram varēja iesniegt dokumentus Veselības un darbspēju ārstu valsts komisijai, bija nokavēts.

MK noteikumu Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” 17.1 punkts  nosaka:

“Ja darbnespēja turpinās ilgāk par 26 nedēļām, ārsts nosūta personu uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju. Komisija sniedz atzinumu par darbnespējas lapas pagarināšanu darbnespējas periodā, kas turpinās ilgāk par 26 nedēļām, bet ne ilgāk par 52 nedēļām (skaitot no darbnespējas pirmās dienas), ja tas nepieciešams pilnvērtīgas ārstēšanas nodrošināšanai (tai skaitā rehabilitācijas nodrošināšanai), vai nosaka invaliditāti. Dokumentus, kas nepieciešami atzinuma saņemšanai (iesniegumu, darbnespējas lapu B un medicīnisko dokumentu lietvedības kārtību regulējošajos normatīvajos aktos noteikto veidlapu Nr. 088/u “Nosūtījums uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju”), persona iesniedz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijā ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms 26 nedēļu nepārtrauktas darbnespējas perioda beigām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 40 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas