E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15482
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Informācija par apgādājamo jānorāda elektroniskajā algas nodokļa grāmatiņā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2018
Madara

Labdien! Interesē, kā reģistrēt vīru ar piešķirtu Latvijas personas kodu (nav Latvijas pilsonis, esam precējušies)? Vēlamies atvieglotu nodokli sakarā ar bērna piedzimšanu. Kur un kā to var izdarīt elektroniski, gan reģistrēt Latvijas personas kodu, gan iesniegt iesniegumu sakarā par nodokļu atvieglojumu?

A
atbild:
18. oktobrī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Lai nodokļu maksātājs saņemtu tiesības uz iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumiem, informācija par apgādājamo jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestam (VID). 

Informācija nodokļa atvieglojumu piemērošanai algas nodokļa grāmatiņā jāsniedz fiziskajām personām pašām elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), vai personiski, ierodoties VID klientu apkalpošanas centrā.

Ja algas nodokļa grāmatiņā apgādājamie netiek norādīti, nodokļu atvieglojumus persona var saņemt, nākamajā gadā iesniedzot ienākumu deklarāciju, tādējādi atgūstot pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Ja ir neskaidrības ar nodokļa atvieglojumu piemērošanu, jāsazinās ar Valsts ieņēmumu dienestu. Kontaktinformācija VID mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas