E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15066
Lasīšanai: 3 minūtes

Latvijas valsts karoga reproducēšana uz cepurēm

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. augustā, 2018
Niklāvs

Sveiki! Vēlos uzzināt, vai es, nepilngadīga fiziska persona, esmu tiesīgs reproducēt Latvijas valsts karogu (izmērā 0,8 x 1, 6 cm, izmantojot visas likumā noteiktās karoga proporcijas un krāsas) uz cepurēm un tirgot tās, izmantojot “Instagram” kā galveno mārketinga veidu? Produktu pasūtītu apģērbu apdrukas kompānijā.

A
atbild:
30. augustā, 2018
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste
Valsts heraldikas komisija
Ramona Umblija, komisijas priekšēdētāja vietniece administratīvajos jautājumos

Valsts heraldikas komisijas priekšsēdētāja vietniece administratīvajos jautājumos Ramona Umblija skaidro vispārpieņemto praksi šādos gadījumos: persona, kura vēlas reproducēt Latvijas valsts karogu uz kādas preces, nosūta tās krāsainu attēlu kopā ar savu kontakttālruni elektroniski Valsts heraldikas komisijai (e-pasts: ramona.umblija@president.lv), kura izvērtē izvēlētā dizaina atbilstību Latvijas valsts karoga likuma prasībām. Komisijas sēdes notiek reizi mēnesī, datumā, par kuru iepriekš vienojas komisijas locekļi. Izskatāmā jautājuma pieteicējs tiek uzaicināts uz komisijas sēdi. 

Otrkārt, interesentam jārēķinās, ka priekšmetu ar valsts karoga attēlu tirdzniecība ir saimnieciskā darbība. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Stratēģiskās vadības lietu un sabiedrisko attiecību pārvaldes pārstāve Evita Teice-Mamaja informē: atbilstoši likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” noteiktajam par fiziskās personas saimniecisko darbību uzskatāma jebkura darbība, kas vērsta uz pakalpojumu sniegšanu par atlīdzību. Nepilngadīgās personas darbība – cepuru pārdošana – ir atzīstama par saimniecisko darbību. VID fiziskā persona var reģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējs, savukārt Uzņēmumu reģistrā – kā komersants.

Ja nepilngadīgā persona izvēlas reģistrēties VID, tās pienākums ir pirms darbības uzsākšanas reģistrēties VID kā saimnieciskās darbības veicējam, norādot jomu, kurā persona veiks saimniecisko darbību.

Plašāka informācija gan par saimnieciskās darbības reģistrēšanu VID, gan citiem aspektiem, uzsākot uzņēmējdarbību, pieejama VID tīmekļvietnē sadaļā “Pirmie soļi topošajiem uzņēmējiem”.

Bērnu vecākiem jāņem vērā Civillikumā noteiktais, ka līdz pilngadības sasniegšanai bērns ir vecāku aizgādībā un aizgādība ir vecāku tiesības un pienākums rūpēties par bērnu un viņa mantu un pārstāvēt bērnu viņa personiskajās un mantiskajās attiecībās, tādēļ nepilngadīgas personas reģistrēšanai VID saimnieciskās darbības veicēja statusā ir jābūt vecāku akceptētai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas